A PMO Klub harmadik találkozója

2016. 07. 25. | Fodor Andrea

Januárban harmadszor találkoztak a magyarországi PMO vezetők és portfólió menedzserek. A szakmai est témája a PPM rendszerek használatának felhasználói tapasztalatmegosztása volt. A következő találkozó márciusban lesz, a téma a PMO pozícionálása és marketingje a szervezetben.


Január 19-én ismét szép számban gyűltünk össze a PMO vezetők és projekt portfólió menedzserek 3. klubtalálkozóján.

File_001A beszélgetést Szalay Imre nyitotta meg, majd vezetésével a résztvevők megvitatták a Klub működésével kapcsolatos kérdéseket. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a PMO Klub egy hasznos és tartalmas szakmai fórum, melyet érdemesnek tartanak az eddigi önszerveződő formában tovább működtetni. Ennek keretében

  • a tagok együtt döntik el a következő találkozók megvitatandó témáit,
  • melyekből egy-egy résztvevő vállalja a vitaindító előadás megtartását, illetve
  • a helyszínek biztosítása is tagok felajánlásai alapján történik.

File_003Ezután Szilassy Miklós mutatta be a MS Project Server bevezetésének és használatának tapasztalatait az Antenna Hungária Zrt.-nél, majd Csomós Dávid ismertette felhasználói szemmel a HP PPMC rendszerének előnyeit és hátrányait. Szintén ő mutatta be a Magyarországon még kevésbé ismert Meisterplan rendszer használatában rejlő lehetőségeket. Ezután a résztvevők megosztották egymással saját tapasztalataikat is, és érdekes beszélgetés alakult ki az erőforrás-menedzsment kihívásaival illetve legjobb gyakorlataival kapcsolatban.

A résztvevők döntése alapján a következő hónapok megvitatandó témái a következők lesznek:

  • Március: “A PMO pozícionálása és marketingje a szervezetben, a PMO stakeholder-menedzsmentje” (vitaindító előadás: Kovács Endre, NMHH)
  • Következő alkalmak: “A PMO szerepkörváltása/fejlődése és ennek változásmenedzsmentje”, illetve “A PMO-n belüli szerepkörök és munkaszervezés legjobb gyakorlatai” (téma-gazda mindkét témában: Leskó Máté, Telekom)

A pontos dátumokért és helyszínért figyeljék a Linkedin csoport üzenőfalát! Köszönjük előadóinknak a közreműködést, találkozunk márciusban!