Folyamati kiválóság képzés

A képzésről

Business Analytként hatékonyabban akar működni? Projektvezetőként meg akarja érteni a folyamatokat? Érdekli a LEAN alapú működés?

Ismerje meg velünk a folyamat optimalizáció keretrendszerét, eszköztárát és módszertanait!

A működési kiválóságra törekvés ma már nem csak tudomány, hanem velünk élő gyakorlat. A kiválósági módszertanok, úgymint BPR (business process reenginering), vagy LEAN, esetleg LSS (LEAN SIX SIGMA) tanulható eszköztárral működnek, s elemeiket ráadásul testre lehet szabni akár egy adott vállalati helyzetre is.

2 napos alapozó programunk ezen módszertanok fogalomrendszerének bemutatását követően merít a legjobb gyakorlatokból, s konkrét működési kiválósági program elemek elsajátítását teszi lehetővé sok gyakorlattal támogatva.

A program lehetőséget teremt akár szervezeti átalakulás, vagy LEAN transzformáció előtt álló vállalatok számára is az eszköztár elsajátítására. Egyre gyakrabban találkozunk azzal a tulajdonosi, vagy felsővezetői elvárással, hogy a szervezet átláthatóbb, egyszerűen követhető működését LEAN-esítéssel szeretnék megvalósítani. A legtöbb helyen ez a változás projektként indul, így projektvezetőként, vagy üzleti igény elemzőként nemcsak ismernünk célszerű, hanem ma már alapvető elvárás, hogy a gyakorlatban használni is tudjuk a LEAN, a Six Sigma, vagy a BPR egyszerű, logikus, könnyen elsajátítható eszközeit.

Ehhez nyújtunk mi most segítséget. A BPR, LEAN és Six Sigma fogalmi meghatározásán túl, a legismertebb módszertan, a DMAIC elemeinek felhasználásával tanulunk projektet alapítani, vizualizálni, vezetői dashboardot (beszámolót), vagy whiteboardot (teljesítménytáblát) építeni, ügyfél visszajelzést kérni, s problémát beazonosítani.Minden bemutatásra, s begyakorlásra kerülő eszköz a napi gyakorlatból vett, s valós projektekben már beváltan bizonyított módszertan.

Programunk egyedülálló, hiszen olyan „LEAN metodologista” oktató tolmácsolásában ismerkedhetnek meg a működési kiválóság alapjaival, aki maga is megélte egy a szolgáltató szektorban ismert vállalat teljes szervezetre vonatkozó LEAN bevezetés kihívásait, majd tapasztalatait több vállalat hasonló projektjeiben szélesítette tovább, s tudását aktívan építi ma is menedzsment tanácsadási és működés kiválósági projektjeiben.

A képzés elérhető nyílt és kihelyezett formában is.

Kinek ajánljuk?

  • Elsősorban a szolgáltató a szektorban aktív, vagy odakészülő, s a működési kiválóság iránt fogékony érdeklődőknek
  • Business Analystoknak,
  • LEAN eszközrendszer bevezetésén dolgozó projektvezetőknek, projektmenedzsereknek és szakértőknek
  • Szervezetfejlesztő, vagy folyamatoptimalizáló szakértőknek
  • Szervezeti kultúraváltáson gondolkodó és annak eszközeit megismerni szándékozó vezetőknek, projektmenedzsereknek

A program eredménye

A működési kiválóság fogalma a gyártóipar után a szolgáltató szektorban is egyre népszerűbb. A LEAN módszertan és eszközök elsajátítása ma már minden minőségi működésre, ügyfélélmény vezérelt  vállalati stratégiára nyitott vállalat életében jelen van. Akár korai kezdeményezésként, akár a versenytársak, vagy a piac nyomására, de sok vállalat már több projektet és önálló szervezeti egységeket is alakított a LEAN működés támogatására. Fontosnak gondoljuk, hogy a sikeres vállalati LEAN transzformációkat és annak jellemzőit, eszközeit egyre többen ismerjék meg és sajátítsák el. A program ehhez nyújt gyakorlatorientált, valós esettanulmányokkal megtámogatott segítséget.

A képzés eredményeként a résztvevők képet nyernek a LEAN gondolkodás és eszköztár működéséről a folyamat és működés optimalizációs kezdeményezésekben. A LEAN szemlélet egyúttal lehetőséget ad arra, hogy a vállalat átalakításában fontos vezetői motivációkat is megértsék a résztvevők. Elsajátítják továbbá azon kritikus, alapvető eszközök használatát, melyek projektvezetői munkájukhoz létfontosságúak.

A program részletei

Oktató: Hoffer Beáta,  menedzsment és üzleti tanácsadó, LEAN metodologista és ügyfélélmény szakértő

A képzés napjai: 2019. tavaszán, 2×1 nap, 9-17 óráig

A képzés ára: 180.000 Ft+ÁFA/fő

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: 

Fodor Andrea – +36 20 925 6229

Maller Kata – +36 70 904 5100

Kezdés időpontja: 2019. tavasz (részletek hamarosan)