Munkatársaink, partnereink

Cégünk, a Projektcoach Kft. fő tevékenységi területe a projekt kultúra fejlesztés, a projektek működését támogató folyamat- és szervezetfejlesztés, projektvezetők, üzleti elemzők és egyéb projektszakértők fejlesztése, valamint a projektek támogatása a projekt célok sikeres és hatékony megvalósulása érdekében.

Fodor Andrea vagyok, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végeztem, de Business Coach diplomával (BKF, 2011), és team és csoport coach képesítéssel is rendelkezem. Közel 20 év vezetői, tanácsadói, projektvezetői és üzleti elemzői tapasztalatot szereztem különböző hazai hitelintézeteknél. Vezetőként főkönyvelői, kontrolling igazgatói, program-menedzseri, valamint befektetési szolgáltatási területeken gazdasági vezetői pozíciókban dolgoztam. Később, 2003 és 2009 között projektvezetőként, üzleti elemzőként és tanácsadóként vettem részt több informatikai és pénzügyi projekten. Szakmai pályafutásom során több, mint 25 jelentős méretű, és sok kisebb projektben vettem részt, szponzorként, projektvezetőként, program menedzserként, szakmai vezetőként, üzleti felelősként vagy elemzőként, illetve szakértőként, tanácsadóként. PMI-PBA (Professional Business Analyst) minősítéssel rendelkezem.

Vezetőként mindig foglalkoztatott a vezetéselmélet. A projektek során többször is volt alkalmam tehetséges, lelkes és belülről motivált csapatokkal komoly értéket létrehozni. Ugyanakkor számtalanszor találkoztam azzal, hogy túlterhelt, alulmotivált és a változásokkal szemben ellenálló csapatokkal milyen nehéz a célokat elérni. Projektvezetőként azt is megtapasztaltam, hogy mi kell ahhoz, hogy hatalom és vezetői eszközök nélkül eredményeket lehessen elérni. 2012 óta az ebből nyert tapasztalatokat kamatoztatva a Projektcoach Kft. keretein belül kollégáimmal együtt a cégek projektmenedzsment kultúrájának fejlesztését, a támogató környezet megteremtését, ehhez kapcsolódóan a minél nagyobb értékteremtéshez szükséges szemlélet erősítését, és a projektekben dolgozók személyi és szakmai fejlődését támogatjuk. LinkedIn profil

kiralyandrea

Király Andrea vagyok, a GATE Gazdasági és Társadalomtudományi karán végeztem közgazdászként, pénzügy és számvitel szakon, valamint később IIA Certified Internal Auditor képesítést szereztem.

18 éves banki szakmai és vezetői tapasztalataimat belső ellenőrzési, számviteli, és operációs területeken szereztem. 8 éves banki belső ellenőri vezetői munkám során a banküzem majd minden területére ráláttam és meggyőződtem arról, hogy a körültekintő felkészülés, a jó kérdések, valamint az értő figyelés az alapos megértést szolgálja.
A back office, pénzügyi, számviteli, jelentésszolgálati és szervezési területek vezetése során további széleskörű és mélyreható szakmai ismeretekre és tapasztalatokra tettem szert. Számos átszervezési, illetve nagy informatikai projektben is részt vettem, köztük a legnagyobb kihívással egy core rendszer cserének a megvalósítása járt.
A napi és a projekt munkában a siker kulcsának a csapatot tartom, az egyéni értékek csapat teljesítménnyé formálását, a feladatok kompetencia alapon történő meghatározását. Az elmúlt évek megerősítették, hogy a különböző szakmai háttér, személyiség, kompetencia megfelelő kihasználása mekkora értéket tud képviselni egy nagyvolumenű komplex munka során.
Személyes motivációm átadni a folyamatos szakmai fejlődés és skill fejlesztés fontosságát, melynek elengedhetetlen alapfeltétele az üzleti és szakmai környezetünk megértése. Linkedin profil

Papp Edit vagyok, leadership tanácsadó.

1993 óta a pénzügyi szektor meghatározó szereplőinek vállalati vezetője, 11 évig  az ERSTE Bank Igazgatósági tagja, majd vezérigazgatója voltam. Felsővezetőként, valamint globális banki programok vezetőjeként mindkét oldalról kitűnően megismertem a lényegi információk kiszűrésének és átadásának módját. Stratégiai látásmódomat, szervezeti tudatosságomat, és kommunikációs készségeimet jelenleg vezetői tanácsadóként kamatoztatom.

Hitvallásunk
Hisszük és tapasztaltuk, hogy a projektek sikeressége leginkább azon múlik, hogy milyen a projekteket körülvevő, támogató “projekt kultúra”. Munkánk során vizsgáljuk és felmérjük, hogy az adott szervezetben milyen szervezeti mechanizmusok (governance – irányítási – és végrehajtási) működnek, meghatározzuk azokat a fejlesztendő területeket, amik megfelelő működés esetében a projektek sikerét nagyban tudják támogatni és magában a fejlesztés végrehajtásában is aktívan részt veszünk addig, amíg a szervezet nem az elvárt színvonalon működik.
Továbbá valljuk, hogy egy cég, egy projekt, egy munkahelyi csapat sikerességét elsősorban az emberi tényezők határozzák meg. Arra köteleztük el magunkat, hogy tapasztalatainkkal, szakértelmünkkel, és a coaching erejével munkatársaik teljesítményének maximalizálásán keresztül támogassuk ügyfeleink üzleti céljainak elérését.