Business Analyst trendek, ahogy mi látjuk

2020. 01. 16. | Fodor Andrea

1. A szakma népszerűségének növekedése töretlen

Egyre több a Business Analyst, és egyre többen végeznek Business Analystként valódi business analyst tevékenységet,

függetlenül attól, hogy üzleti vagy IT oldalon foglalkoztatják őket. Egyre nagyobb igény mutatkozik a jól képzett szakemberekre.

2. Egyre nagyobb a hangsúly a követelményelemzésen és a módszertanon

Azt tapasztaljuk, hogy a jelentős fluktuáció miatt egyre kevesebb üzleti szakértő képes átlátni és elmondani a jelenlegi folyamatokat és működést.

business analyst trendek

Ezért egyre nagyobb a teher a Business Analyst kollégákon, gyakorlatilag információmorzsákból kell összerakniuk a teljes képet. Ezért nagyon nem mindegy, hogyan gyűjtik, elemzik és dokumentálják a követelményeket.

3. Előre tör az agilitás

Akár agilis módszertannal dolgozunk, akár nem, egyre rövidebb idő alatt kell megoldani a felmerülő üzleti problémákat. Egyre rövidebb ideig látunk előre, ezáltal egyre jobban kell darabolni, amihez elengedhetetlen a valódi üzleti probléma pontos beazonosítása, és a fókusztartás.

4. Újabb és újabb technológiák megjelenése

Lassan nem elvárható, hogy a Business Analyst átlássa és megértse az összes rendelkezésre álló technológiát – a hangsúly egyre inkább a technológiafüggetlen, üzleti követelmények pontos összegyűjtésén és megfogalmazásán van. A követelmények és a megoldás egyre inkább elválik egymástól. Ez ismételten a helyes módszertan kialakítását elengedhetetlenné teszi.

5. Erőforrások jobb kihasználása

Továbbra is jellemző az erőforráspazarló munkavégzés. Az erőforrásokkal való jobb gazdálkodás legjobb módja, hogy a kapacitásokat figyelembe vesszük a feladatok tervezésénél, és a rendelkezésre álló kapacitást a legértékesebb feladatokra fordítjuk. Ennek jelentkeznie kell mind a projektportfólió menedzsment, mint a követelménymenedzsment priorizálási és kiválasztási szempontjainál.


Szeretnéd felvenni a ritmust a business analyst trendekkel?

Gyere el üzleti elemző képzéseink egyikére, vagy állítsd össze az igényeidnek legmegfelelőbb csomagot!

Egy bizonyos területén fejlődnél csak az üzleti elemzésnek? Válogass az egy napos intenzív, gyakorlatias képzéseink közül:

Close

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre, és tarts lépést a fejlődéssel, újdonságokkal!


    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező