Értéket, gyorsan – agilis portfóliómenedzsment mindenkinek!

Fodor Andrea

Ki ne akarna gyorsan, üzleti értéket szállítani?

Az agilitás korában a PMO sem maradhat le. Interjúnkat ennek érdekében Németh György Valentin, PMP, SPC tanácsadóval, trénerrel készítettük. Kulcsszerepet játszott az E.ON magyarországi leányvállalatánál lezajlott agilis transzformációban.

 

 

  • Mi az, amit oktatsz?

Ez a képzés egyrészt a vállalati stratégiának a fejlesztése és projekt portfólióba való becsatornázása, ami azt jelenti, hogy a vállalati célok és érdekek mentén alakul a következő időszaknak a fejlesztési tevékenysége és nem részleges, egyéni célok mentén. Az oktatás során az egyik fő téma az összvállalati és ügyfélérték szempontú prioritások megállapítása, a másik pedig az ehhez kapcsolódó prioritásokon alapuló erőforrás tervezés.

 

  • Mit lehet elérni a portfóliómenedzsmentben ennek a módszernek köszönhetően?

Ezzel a módszerrel azt lehet elérni, hogy sokkal gyorsabban lehet konkrét termékeket a piacon élesben tesztelni. A szállítás sokkal jobban felgyorsul. Sokkal pontosabban követhető, hogy azokkal a dolgokkal foglalkozunk, és arra adunk – akár emberi, akár technológiai – erőforrást, ami stratégiailag a legfontosabb. Amennyiben észrevesszük, hogy nem feltétlenül találjuk el a piaci igényeket, akkor sokkal gyorsabban lehet beavatkozni, és változtatni azon, hogy merre megyünk.

 

  • Mi azok a kulcstényezők, amik jelentősen hozzájárulnak ehhez a sikerhez?

A stratégai alapú priorizálás, a rövidtávú, de pontosabb tervezés, és az, hogy az  erőforrások ütközései nagyon gyorsan feloldhatók, mivel a vállalati szintű tervezés során a  szűk keresztmetszetek azonnal kiderülnek . A transzparens priorizáció és a szűk keresztmetszetek azonosítása és feloldása jelenti a két kulcstényezőt.

 

A bemutatott modell működik, és mérhető eredményekkel rendelkezik.

 

Amennyiben érdekel, hogyan sikerült ezt elérni, vegyél részt a Projektcoach Consulting képzésén: Értéket, gyorsan – agilis demand menedzsment mindenkinek (üzleti érték alapú demand menedzsment)

Linkedin oldalunk

Close

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre, és tarts lépést a fejlődéssel, újdonságokkal!


    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező