Scrum Master képzés az alapoktól

Lényegretörő, gyakorlatias tréning remek ár-érték aránnyal!

Az agilis módszerek közül a Scrum az egyik leghatékonyabb.

A Scrum csapatokat irányító Scrum Master segít a csapatoknak az értékteremtésben, felel a fejlesztési szabályok és folyamatok betartatásáért, részt vesz a keretek definiálásában és alkalmazásában, valamint elősegíti a célokat megvalósító csapat hatékony együttműködését. A Scrum Master szerepe egy igen komplex, összetett szerep, kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatok során.

Scrum képzésünkön a tanultak és a gyakorlatok alapján fejleszthető a személyes eszköztár, elsajátíthatóak azok a tudnivalók és készségek, amelyek szükségesek a sikeres működéshez. A Scrum szabályok betartása biztonságot nyújt a csapattagoknak, és stabil keretet ad a mindennapi munkához.

Mi a Scrum képzés célja?

A gyakorlatias és közérthető három napos scrum master képzés célja a szerepkör elméleti és gyakorlati tudnivalóinak elsajátítása. A résztvevők a képzés után képesek lesznek Scrum master szerepkörben sikeresen helytállni. Képzésünk az alapoktól vezet végig az agilis módszertanon, majd végigjárja a Scrum Master szerepkört, annak minden aspektusát lefedve.

„Elég profinak tűnt minden szempontból. Az nagyon jó volt, hogy rá lehetett kérdezni a projektünk szempontjából reveláns kérdésekre. Az is tetszett, hogy az előadó többféle nézőpontból is bemutatta a témákat, amiket végigvettünk, pl. üzleti, szakmai, pszichológiai, játékfejlesztői szemmel.” M. Dávid, fejlesztő

Kinek ajánljuk?

 • Ha kezdő scrum masterként dolgozol, vagy scrum masterként szeretnél dolgozni és szeretnéd az alapoktól részletesen megismerni, mikor, mit és miért kell csinálnod
 • Ha scrum masterként dolgozol, és szeretnél egy profi szakmai áttekintést arról, hogyan végezd a feladatod legjobban
 • Ha érdekel a scrum master szerepkör vagy beépítenéd a scrum master eszköztár egyes elemeit a vezetői módszereid közé
 • Ha csak az agilis szemlélet érdekel, inkább ezt a képzést válaszd

Miről lesz szó a képzésen?

A képzésen egy valós helyzetből vett esettanulmányon keresztül bemutatásra kerül az agilis működés. Emellett a résztvevők egy teljes Scrum anyagon átívelő termékfejlesztési feladaton keresztül a gyakorlatba is átültetik az átadott elméleti tudást („Product Box” vízió, Product Backlog kialakítás, becslések, Release Plan – javasolt IT csoportok, és a termékfejlesztésben közvetlenül dolgozók számára). 

A tréning a Kanban és a Scrum részletes bemutatásával azonnal használható módszereket és szabályrendszert ad a résztvevők kezébe.

Miért lesz ez a leghasznosabb scrum képzés Neked?

 • áttekintést kapsz az agilis módszerekről, megismered a különböző agilis ágazatokat
 • tisztába kerülsz az agilis rituálékkal, azok eszközeivel és hogyan vezesd őket
 • megtanulod az agilis jutalmazási rendszer elemeit
 • megtanulod, hogyan áll össze egy csapat, hogyan kell egy csapatot vezetni, motiválni, konfliktusokat kezelni
 • megtanulod, hogyan kerüld el a Scrum Master szerepkör tipikus csapdáit
 • képes leszel Scrum master szerepkörben magabiztosan helytállni

Ki tartja a képzést?

Horváth Balázs, PMP, PMI-ACP, CSM, CSPO
Prediktív és adaptív projektmenedzsment tanácsadó és tréner

Karrierjét programozóként kezdte a Nokia kutatás-fejlesztési osztályán, ahol 2002-ben egy 120 fős csapat projektvezetője lett. Azóta megfordult marketing, sales és egyéb területeken is, majd 2008-ban saját videojáték-fejlesztő stúdiót hozott létre, gyermekkori álmát megvalósítva. 2005-ben lett PMP (Project Management Professional), majd 2006-ban szerezte meg a CSM (Certified Scrum Master) bizonyítványát, közvetlenül a Scrum egyik alapítója, Ken Schwaber által tartott képzésen. Emellett 2015-ben PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) képesítést is szerzett, továbbá CSPO, PSM I. és PAL-EBM képesítésekkel is rendelkezik.
Részt vett a PMBOK magyar fordításában a harmadik és az ötödik kiadásában, a hatodik kiadásnak pedig ő volt a vezető fordítója. 2009 óta oktatja a prediktív (tradicionális) és az adaptív (agilis) projektvezetést Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az elmúlt több, mint két évtized változatos vezetési tapasztalataira (multinacionális óriáscég, startup, szórakoztatóipari, telekommunikációs és luxustermékek fejlesztése és globális piacra vitele stb.) alapozva képes a projektvezetési technikákat és metódusokat életből vett példákkal szemléltetni; a könyvekben gyakran absztrakt módon összegyűjtött tudást kézzelfoghatóvá tenni. Energikus, modern és közvetlen előadásmódja biztosítja, hogy a résztvevők a tudás mellett inspirációt és karrier-iránymutatást is kapnak. Korábbi, magyar és angol nyelven tartott oktatásain (prediktív és adaptív módszertanokat is számolva) több mint 2500 fő vett részt.

Időpontok, helyszín

A KÉPZÉS KIZÁRÓLAG KIHELYEZETT KÉPZÉS FORMÁJÁBAN MEGVALÓSÍTHATÓ!

IDŐTARTAM: 2 x 8 óra, 9:00 – 17:00 óráig

A képzés formája (tantermi/online) a jelentkezések során kerül egyeztetésre. Amennyiben a helyzet úgy kívánja, online interaktív formában tartjuk.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Illés Alexandra: +36 (70) 791 43 50

Szekér Enikő:  + 36 (70) 531 9566

Képzés ára, kedvezmények

KÉPZÉS ÁRA:

Ajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Képzésünkről mondták

Elég profinak tűnt minden szempontból. Az nagyon jó volt, hogy rá lehetett kérdezni a projektünk szempontjából releváns kérdésekre. Az is tetszett, hogy az előadó többféle nézőpontból is bemutatta a témákat, amiket végig vettünk, pl. üzleti, szakmai, pszichológiai, játékfejlesztői szemmel.” Magyar Dávid / N-Ware Kft. / Fejlesztő

Azért ajánlanám másoknak is a programot, mert előnyére szolgál a csapatnak. Ezért is örvendek annak, hogy a mi csapatunkból többen is részt vettünk. Véleményem szerint az itt szerzett tudás egy részét akár a magánéletben is lehet érvényesíteni, nemcsak a munkahelyen.”

Jól felépített, a témakör nagyon jó le volt fedve. Ha agilis átállást tervezel, egy nagyon jó alapozó tréninget kapsz.”

A jelentkezés a hivatalos jelentkezési lap visszaküldésével válik véglegessé, itt a honlapon történő jelentkezés csak helyfoglalásnak minősül, fizetési kötelezettséggel nem jár!

Ha hasonló tartalmakat szeretnél olvasni, iratkozz fel szakmai hírleveleinkre!


  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező


  Blog

  Close

  Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre, és tarts lépést a fejlődéssel, újdonságokkal!


   A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező