Puli a Holdon? – Egy egyedülállóan érdekes és ambíciózus magyar projekt

Fodor Andrea

Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki, aki projektmenedzsment területen dolgozik, őszinte szakmai érdeklődéssel olvas erről a kezdeményezésről. Akinek pedig lehetősége van rá, az akár munkájával, vagy anyagilag is kifejezheti támogatását.


 

A Google Lunar XPRIZE (GLXP) egyedülálló technológiai világversenye a Hold robotokkal való felderítésének új, olcsó módszereinek fejlesztésére ösztönzi a kihívásban résztvevőket, akiknek 2017. december 31-ig kell – legalább 90%-ban magánerőből finanszírozva – eljuttatni űrszondájukat a Holdra. A megmérettetésben 13 ország 16 csapata, köztük a magyar Puli állja a sarat a kezdeti 29-ből.

Az egyedi kialakítású űrpuli prototípusa sikeresen vizsgázott már a marokkói sivatagban, a Mauna Keán, Hawaii Nagy Szigetén, és a kaunertali sziklagleccseren is. A Puli önkéntesekből álló csapata jelenleg az űrképes modell terveinek véglegesítésén és a Holdra jutás biztosításán dolgozik.

Puli Space Technologies

A Holdra utazás foglalózásához most 15 millió forintra van szüksége a csapatnak. mindent megtéve azért, hogy Magyarország a világon a negyedik nemzetként küldjön robotot égi kísérőnkre.

Ehhez azonban összefogásra van szükség! És nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy valaki hozzájáruljon a projekt sikeréhez: aki szeretne kiállni az ügy mellett, a Kis Lépés Klub keretein belül akár már ezer  forintnyi támogatással is előrébb viszi a Pulit a Hold felé vezető útján. Vállalkozók, cégek számára pedig a Puli Vàllalati Indítóállás Klub (VIK) ad lehetőséget, ahol havi húszezer forintért vásárolhat magának tagságot az, aki magáénak érzi a magyar holdjáró misszióját.

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” – Gróf Széchenyi István

Close

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre, és tarts lépést a fejlődéssel, újdonságokkal!


    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező