Scrum Master képzés

Az agilis módszerek közül a Scrum az egyik leghatékonyabb. A Scrum csapatokat irányító Scrum Master segít a csapatoknak az értékteremtésben, felel a fejlesztési szabályok és folyamatok betartatásáért, részt vesz a keretek definiálásában és alkalmazásában, valamint elősegíti a célokat megvalósító csapat hatékony együttműködését. A Scrum Master szerepeegy igen komplex, összetett szerep, kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatok során.

Scrum Master képzésünkön a tanultak és a gyakorlatok alapján fejleszthető a személyes eszköztár, elsajátíthatóak azok a tudnivalók és készségek, amelyek szükségesek a sikeres működéshez. A Scrum szabályok betartása biztonságot nyújt a csapattagoknak, és stabil keretet ad a mindennapi munkához.

A résztvevők egy teljes Scrum anyagon átívelő termékfejlesztési feladaton keresztül a gyakorlatba is átültetik az átadott elméleti tudást („Product Box” vízió, Product Backlog kialakítás, becslések, Release Plan – javasolt IT csoportok, és a termékfejlesztésben közvetlenül dolgozók számára).

A tréning a Kanban és a Scrum részletes bemutatásával azonnal használható módszereket és szabályrendszert ad a résztvevők kezébe, így a résztvevők a képzés után képesek lesznek Scrum master szerepkörben sikeresen helytállni.

Kinek ajánljuk a Scrum Master képzést?

Ez a képzés a Scrum Master szerepkörre készülő, vagy azt betöltő dolgozóknak javasolt. A szerepkör kulcsát jelentő filozófiai áttekintés mellett lefedi a valós helyzetekben felmerülő, a könyvekből nem megtanulható gyakorlati elemek nagyobb részét is, ezért kezdő és gyakorlott Scrum Masterek számára egyaránt javasolt.

A scrum master képzés  lehetőséget biztosít arra, hogy az elvégzése után a résztvevők önállóan felkészüljenek több, a piacon elérhető alapszintű Scrum Master vizsgára.

2023-ban agilis alapokkal kibővített Scrum master képzésünk is indul, ha kezdő vagy az agilis világban inkább azt ajánljuk.

A képzés témakörei:

 • A prediktív – adaptív skála és a különböző gondolkodásmódok alkalmazhatósága
 • Az agilis gondolkodásmód és bevezetésének előfeltételei
 • Áttekintés az agilis módszerekről (Lean, Kanban, Scrum, XP)
 • Az agilis kiáltvány tartalma és alapelvei
 • Kanban: vizualizáció, WIP-korlátok, szűk keresztmetszetek
 • Scrum: időkorlátok, szerepkörök, artifaktok és rituálék
 • Agilis terjedelemmenedzsment, becslések, velocity és release-tervezés
 • Technical debt, refactoring, tesztelési alapelvek, verziókontroll
 • Vezetés: motiváció, jutalmazás, kompetenciafejlesztés
 • Eszközök a retrospektív sikeréért
 • A ScrumMaster szerepkör tipikus csapdái
 • A szervezeti következmények bemutatása egy valós életből vett átálláson át

Ki tartja a képzést?

Horváth Balázs, PMP, PMI-ACP, CSM, CSPO
Prediktív és adaptív projektmenedzsment tanácsadó és tréner

Karrierjét programozóként kezdte a Nokia kutatás-fejlesztési osztályán, ahol 2002-ben egy 120 fős csapat projektvezetője lett. Azóta megfordult marketing, sales és egyéb területeken is, majd 2008-ban saját videojáték-fejlesztő stúdiót hozott létre, gyermekkori álmát megvalósítva. 2005-ben lett PMP (Project Management Professional), majd 2006-ban szerezte meg a CSM (Certified Scrum Master) bizonyítványát, közvetlenül a Scrum egyik alapítója, Ken Schwaber által tartott képzésen. Emellett 2015-ben PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) képesítést is szerzett, továbbá CSPO, PSM I. és PAL-EBM képesítésekkel is rendelkezik.
Részt vett a PMBOK magyar fordításában a harmadik és az ötödik kiadásában, a hatodik kiadásnak pedig ő volt a vezető fordítója. 2009 óta oktatja a prediktív (tradicionális) és az adaptív (agilis) projektvezetést Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az elmúlt több, mint két évtized változatos vezetési tapasztalataira (multinacionális óriáscég, startup, szórakoztatóipari, telekommunikációs és luxustermékek fejlesztése és globális piacra vitele stb.) alapozva képes a projektvezetési technikákat és metódusokat életből vett példákkal szemléltetni; a könyvekben gyakran absztrakt módon összegyűjtött tudást kézzelfoghatóvá tenni. Energikus, modern és közvetlen előadásmódja biztosítja, hogy a résztvevők a tudás mellett inspirációt és karrier-iránymutatást is kapnak. Korábbi, magyar és angol nyelven tartott oktatásain (prediktív és adaptív módszertanokat is számolva) több mint 2500 fő vett részt.

Időpontok, helyszín

A KÉPZÉS KIZÁRÓLAG KIHELYEZETT KÉPZÉS FORMÁJÁBAN MEGVALÓSÍTHATÓ!

IDŐTARTAM: 2 x 8 óra, 9:00 – 17:00 óráig

A képzés formája (tantermi/online) a jelentkezések során kerül egyeztetésre. Amennyiben a helyzet úgy kívánja, online interaktív formában tartjuk.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Illés Alexandra: +36 (70) 791 43 50

Szekér Enikő:  + 36 (70) 531 9566

Képzés ára, kedvezmények

KÉPZÉS ÁRA:

Ajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Képzésünkről mondták

Elég profinak tűnt minden szempontból. Az nagyon jó volt, hogy rá lehetett kérdezni a projektünk szempontjából releváns kérdésekre. Az is tetszett, hogy az előadó többféle nézőpontból is bemutatta a témákat, amiket végig vettünk, pl. üzleti, szakmai, pszichológiai, játékfejlesztői szemmel.” Magyar Dávid / N-Ware Kft. / Fejlesztő

Azért ajánlanám másoknak is a programot, mert előnyére szolgál a csapatnak. Ezért is örvendek annak, hogy a mi csapatunkból többen is részt vettünk. Véleményem szerint az itt szerzett tudás egy részét akár a magánéletben is lehet érvényesíteni, nemcsak a munkahelyen.”

Jól felépített, a témakör nagyon jó le volt fedve. Ha agilis átállást tervezel, egy nagyon jó alapozó tréninget kapsz.”

A jelentkezés a hivatalos jelentkezési lap visszaküldésével válik véglegessé, itt a honlapon történő jelentkezés csak helyfoglalásnak minősül, fizetési kötelezettséggel nem jár!

Ha hasonló tartalmakat szeretnél olvasni, iratkozz fel szakmai hírleveleinkre!


  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező


  Blog

  Close

  Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre, és tarts lépést a fejlődéssel, újdonságokkal!


   A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező